Kring Babylon

 

BaBBel 21 – 25 april

Beste Babyloniërs,

De paashazen zijn weer verjaagd en de paaseitjes zitten in jullie buikjes en voor wie het nog niet door moest hebben, de paasvakantie zit erop! Nu jullie terug in het Leuvense vertoeven, zullen we ook maken dat jullie hier nog wat kunnen nagenieten van de vakantie.

Cursusdienst

Heb je gemerkt tijdens de paasvakantie dat je een aantal cursussen nog altijd niet in je bezit hebt? De cursusdienst is deze week open!

- dinsdag 22/4: 12u30-13u30

Als je nog niet besteld hebt, kan je dit nog altijd doen. Het bestelsysteem is te vinden op www.kringbabylon.be.

Deze week

Toneel

Het is toneelweek deze week! In een eigen vertaling van het stuk van Tom Stoppard brengt Babylontoneel voor u dit jaar: ARCADIA. Een stuk waar de tijd in twee richtingen draait en de drama’s het zand en de tand des tijds overleven. Van 21 tot en met 24 april kan u genieten in de Koelisse, Steengroevenlaan 3, Heverlee (onder Alma 3). facebookevenement

Pas op! Dinsdag en woensdag zijn officieel uitverkocht, enkel nog tickets voor maandag en donderdag beschikbaar. Deze tickets kan je bestellen via http://babylontoneel.be/. Je betaalt ter plekke 4 euro als je een cultuurkaart hebt of als je VVK hebt besteld, 5 euro aan de kassa. Wenst u meer info? Dat kan via toneel@kringbabylon.be

Woensdag 23 april

De studenten Frans kunnen tijdens 13u-14u weer terecht op de Perma voor café français.

Donderdag 24 april

Van 10u30-14u30 delen wij paaseitjes uit in het Erasmushuis. Je kan dan ook inschrijven voor het tuinfeest op 1 mei of voor de Zwanenzangcantus van 5 mei.

Studenten die graag naar ‘Get ravaged at M-idnight’ willen gaan in museum M hebben geluk deze week. Normaal kost deze nocturne je €5 maar dankzij Babylon krijg je €4 korting en betaal je dus slechts €1. We spreken af om 17u45 aan de kever op het Ladeuzeplein om dan samen naar het museum te gaan. facebookevenement

Kiesweek

Donderdag 24 april om 22 uur begint de kiesweek. De kiesploeg Bauwen(s) aan de toekomst komt op als serieuze ploeg. In het Neutraal Comité zitten Stefanie Dries, Margot Styfhals en Wiete Meulders, vragen of opmerkingen over de kiesweek of voor het debat mogen gemaild worden naar neucom@kringbabylon.be.

Het Neucom organiseert het kiesdebat op maandag 28 april om 19u in MSI 00.08 . Dinsdag 29 en woensdag 30 april zal er gestemd kunnen worden, de precieze link en procedure zal nog op de website verschijnen.

Toekomstmuziek

Tuinfeest 10 jaar Babylon! Het einde van onze lustrumfestiviteiten is helaas in zicht, maar we sluiten af in schoonheid! Voor de grande finale van het lustrumgebeuren nodigen wij jullie namelijk uit voor onze barbecue in de hangende tuinen van kasteel Arenberg op 1 mei! facebookevenement

Voor de mooie prijs van €16 kunnen jullie genieten van onbeperkt lekker eten en drinken in een sprookjesachtig decor. Het aperitief wordt geschonken omstreeks 16u en de nodige ludieke randanimatie wordt uiteraard voorzien.

Nadien is onze geliefde Fakbar Letteren open én geeft 10 jaar Babylon een feestelijk lustrumvat!

Een niet te missen feestje, en daarom is inschrijven heel gemakkelijk via deze link

Let op: je inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld (te storten op ons rekeningnummer 733-0232869-02)! Wie eerder liefhebber is van harde cash kan ook inschrijven op cudi en daar meteen betalen. Inschrijven kan tot 24 april om 22u ‘s avonds.

Op 5 mei nemen we afscheid van onze masterstudenten met de Zwanenzangcantus. De cantus vindt plaats in de Pavlov. Zoals steeds openen de deuren om 20u en kost cantussen op bier je €10/€12 en op water €3/€4.

Op 6 mei om 20u is het tijd voor de uitreikingsavond van de Literaire Prijs. De uitreiking vindt plaats in de promotiezaal van de Universiteitshallen. Op die avond zullen niet enkel de laureaten van de wedstrijd in de bloemetjes gezet worden: het wordt een heus literair variété met literaire acts en een muzikaal intermezzo. facebookevenement

Op 15 mei organiseren we ook nog een quiz. De quiz begint om 20u in MSI 03.18 en kost €5 per ploeg. Een ploeg bestaat uit maximum 5 leden. Inschrijven kan door de leden van de ploeg te mailen naar cultuur@kringbabylon.be

Dixit

Merkwaardige uitspraken, humoristische opmerkingen of vreemde liefdesverklaringen van proffen mogen nog altijd doorgemaild worden naar dixit@kringbabylon.be.

e-BaBBel

Ben je een groene vogel en wil je de BaBBel in de toekomst liever in je mailbox dan op papier? Of ben je vooral nieuwsgierig en kan je niet tot maandag wachten om te weten wat de nieuwe week in Leuven zal brengen? Op de website www.kringbabylon.be kan je je linksbovenaan inschrijven op de e-BaBBel. Wie dat doet, krijgt elke zondagavond een digitale versie van de BaBBel toegestuurd!

Share

Tuinfeest

Liefste Babylonvrienden,

Het einde van onze lustrumfestiviteiten is helaas in zicht, maar we sluiten af in schoonheid! Voor de grande finale van het lustrumgebeuren nodigen wij jullie namelijk uit voor onze barbecue in de hangende tuinen van kasteel Arenberg op 1 mei!

Jullie horen het goed: barbecue! Tuinen van kasteel Arenberg!

Voor de mooie prijs van €16 kunnen jullie genieten van onbeperkt lekker eten en drinken in een sprookjesachtig decor. Het aperitief wordt geschonken omstreeks 16u en de nodige ludieke randanimatie wordt uiteraard voorzien.

Een niet te missen feestje, en daarom is inschrijven heel gemakkelijk via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1KPMnRd-dClHrp5ZO_dCOvpaF5nD-kPLF3t-xUDPjqYY/viewform#start=embed

Let op: je inschrijving is pas definitief bij betaling van het inschrijvingsgeld (te storten op ons rekeningnummer 733-0232869-02)!

Hopelijk tot dan!
Uw nederige Lustrumdienaars

BaBBel 31 maart – 4 april

Beste Babyloniërs,

We zijn al aan de week voor de paasvakantie gekomen, de tijd vliegt als je je amuseert! Deze week heeft Babylon weer fantastische activiteiten voor jullie in petto.

Cursusdienst

De cursusdienst is nog open deze week op de volgende momenten:

-Maandag: 13u – 14u

-Woensdag: 13u30 – 14u30

 

Als je nog niet besteld hebt, kan je dit nog altijd doen. Het bestelsysteem is te vinden op www.kringbabylon.be.

 

Deze week

Maandag 31 maart

We zetten de eerste dag van de week al goed in met een geweldig feestje. Om 22u stouwt 10 jaar Babylon het Musicafé vol met ballonnen voor de TDecennium! Kom voor een luttele €2 mee dansen, feesten, zingen en met de ballonnen spelen. De eerste 100 gasten krijgen een gratis bonnetje, kom dus op tijd je kot uit voor de TD van het decennium!  We verloten ook nog 10 kaarten voor de beiaardcantus.

Dinsdag 1 april

Iedereen houdt van cake en de jaarlijkse toneelvoorstelling vindt al plaats na de paasvakantie. Toneel verkoopt daarom heerlijke cake in het MSI van 10u30 tot 16u30. Je kan dan ook al tickets kopen voor de voorstelling.

Wil je de B niet alleen lezen maar ook eens zelf een steentje bijdragen? Kom dan zeker een kijkje nemen op de redactievergadering van het B-magazine! Alle geïnteresseerden zijn meer dan welkom op 1 april om 13 uur in de cafetaria van het Erasmushuis. Schrijvers, interviewers, recensenten, columnisten, poëten, fotografen, spelletjesbedenkers, noem maar op – we need you in our B-team!

Heb je een mening over onderwijs? Of wil je weten wat er allemaal gebeurt op onderwijsvlak? Kom dan zeker naar het onderwijsoverleg om 19u in MSI 02.23. Het is vooral een infomoment, kennis over onderwijszaken is dus helemaal niet nodig. Je mag altijd actief meedenken en voorstellen doen maar ook als je gewoon wilt komen luisteren ben je heel erg welkom!

Van 1 t.e.m. 3 april is de grensverleggende Duitse auteur Thomas Meinecke writer-in-residence aan de KU Leuven. Kom hem ontdekken op Thomas Meinecke in Inter-Action. Meinecke is niet alleen een van de grondleggers van de zogenaamde popliteratuur, maar ook een vermaard columnist en club- en radio-dj. Meer info op het Facebookevenement!

Woensdag 2 april

Toneel verkoopt ook op woensdag heerlijke cake in het MSI én in het Erasmushuis van 10u30 tot 16u30.

Woensdag is de dag waar Leuvense studenten al een aantal jaren naar uit kijken en waar de vorige week al heel wat getrek, geduw en geloop is geweest voor tickets. De beiaardcantus! Je kan al naar het Ladeuzeplein gaan om 16u30, Io vivat om 18u.

Doordat we de beiaard duidelijk en luid horen in het MSI, zal er dus deze week geen film zijn. Maar niet getreurd, voor de niet-beiaardcantussers. Babylon organiseert die avond om 20u30 een dansinitiatie Tango. Kom gratis en voor niets de tango aanleren! Je kan je inschrijven als koppel of als individu door te mailen naar feest@kringbabylon.be. Place to be: De Romaanse poort in de Brusselsestraat 63 in Leuven.

Donderdag 3 april

Voor wie er nog niet genoeg van kan krijgen, nog meer heerlijke cake te verkrijgen in het MSI en het Erasmushuis van 10u30 tot 16u30.

Om 18u30 trekt Cultuur naar de opnames van De Ideale Wereld in Vilvoorde. Het zit al vol, dus veel plezier voor degene die ingeschreven zijn!

Onze wijvenwerking toont haar pittige kant en organiseert om 20u in de Perma een upperdare-avond. Aankoop is niet verplicht dus nieuwsgierigen zijn ook welkom en er zijn ook drankjes en hapjes voorzien. Inschrijven via wijvenwerking@kringbabylon.be. Let op, er mogen enkel meisjes komen!

Vrijdag 4 april

Geen lustrum zonder cantus! 10 jaar Babylon brengt oud en nieuw samen aan de dis om te klinken op een decennium schitterende herinneringen. We zingen en drinken in stijl in de Museumzaal en sluiten af met een afterparty in Fakbar Letteren. Deuren om 18u30, Io vivat stipt om 19u! Je kan je nog steeds inschrijven, meer info op het facebookevenement.

Vergeet ook de deadline van de 37ste Interuniversitaire Literaire prijs niet. Tot vrijdag kunnen jullie zowel proza als poëzie insturen die dan beoordeeld zal worden door een uitgelezen jury van academici, studenten, auteurs en andere participanten aan het literaire bedrijf. Dat maakt het voor jullie extra interessant aangezien zij veel jong talent oppikken, waardoor je literaire carrière een heuse boost kan krijgen. Verscheidene winnaars van deze wedstrijd zijn overigens ondertussen reeds – al dan niet als auteur- doorgebroken. Het reglement vinden jullie integraal op de gloednieuwe website (www.literaireprijs.be).

Toekomstmuziek

In een eigen vertaling van het stuk van Tom Stoppard brengt Babylontoneel voor u dit jaar: ARCADIA. Een stuk waar de tijd in twee richtingen draait en de drama’s het zand en de tand des tijds overleven. Van 21 tot en met 24 april in de Koelisse, Steengroevenlaan 3, Heverlee (onder Alma 3). Tickets via www.babylontoneel.be. Meer info via toneel@kringbabylon.be

Om het lustrumjaar in stijl af te sluiten, organiseren we op 1 mei een feest in de hangende tuinen van Kasteel Arenberg. We beginnen met een receptietje vanaf 16u in de prinsessenzaal en bieden u daarna een barbecue aan. Dat alles wordt uiteraard begeleid door passende muzikale omkadering en animatie. Binnenkort meer info!

Beter vroeg dan laat. Op dinsdag 6 mei vindt de uitreikingsavond van de 37e interuniversitaire Literaire Prijs plaats. Meer informatie op het facebookevenement.

LustrumBaBBel

Allerliefste Babyloniërs
Geachte professoren

 
Zoals u natuurlijk al lang weet, viert Babylon dit jaar een verjaardag; geboren in 2004 en ondertussen een trotse scholier. We laten zo’n unieke gelegenheid uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan, dus zetten wij graag voor u nog even het lustrumprogramma op een rijtje.

TDecennium (31 maart)

1 kring
10 jaar
100 gratis bonnen
1000 ballonnen!
Op 31 maart stouwt 10 jaar Babylon het Musicafé vol met ballonnen voor de TDecennium! Kom voor een luttele €2 mee dansen, feesten, zingen en met de ballonnen spelen. Houd zeker ook de pagina van het event in het oog, want hier en daar geven we een gratis ticket weg… De eerste 100 gasten krijgen een gratis bonnetje, kom dus op tijd je kot uit voor de TD van het decennium!
Dj’s Durza en P.Jay zorgen voor de heetste schijven! (22u-01u: dj Durza; 01u-einde: P.Jay)
Alsof het allemaal niks kost, kan je bovendien nog kans maken op de laatste Beiaardcantuskaarten: 10 kaarten worden verloot onder de gasten. Per 10€ die je besteedt aan drankbonnetjes, kan je jouw naam in de winnaarston steken! Om 01u kondigen we de sjansaars aan.

Lustrumcantus (4 april)

Geen lustrum zonder cantus! Babylon brengt oud en nieuw samen aan de dis om te klinken op een decennium schitterende herinneringen. Alle oud-presessen leiden voor u de nostalgische gezangen in; een avond die je niet mag missen, dunkt ons! We zingen en drinken in stijl in de Museumzaal en sluiten af met een afterparty in Fakbar Letteren. De deuren openen om 18u30, het Io vivat wordt aangevat om stipt 19u! Wat kost dat spel in zo’n chique zaal, vraagt u zich af? Dat val heus mee; voor biertjes à volonté betaal je €12/14 en voor water €8/10. (Ledenprijs geldt uiteraard ook voor
alumnileden!)
Inschrijven kan via deze link voor leden of niet-leden én door die week nog te betalen via overschrijving (733-0232869-02 (op naam van Babylon vzw)).

Tuinfeest (1 mei)

Om het lustrumjaar ten slotte in stijl af te sluiten, organiseren we voor u een fraai feest in de hangende tuinen van Kasteel Arenberg. We beginnen met een receptietje vanaf 16u in de prinsessenzaal en bieden u daarna een barbecue aan. Dat alles wordt uiteraard begeleid door passende muzikale omkadering en animatie. Binnenkort meer info!
Tot dan!
Gegroet, het lustrumteam

B-magazine maart

Geliefkoosde geletterden,

 

Hopelijk hebben jullie al een exemplaar van de meest recente B-magazine kunnen bemachtigen. Zo niet, ga dan zeker eens een kijkje nemen in het MSI of in het Erasmushuis en zorg dat je een exemplaar hebt voor ze allen de deur uit zijn!* Er staat namelijk weer heel wat interessant leesvoer in:

 

We beginnen zoals steeds met (vice)preses- en onderwijspraat, in de Geletterde Glorie voelen we onze kersverse Dichter des Vaderlands, Charles Ducal, aan de tand, in de Prof aan het woord legt professor Papy uit waarom taal de toekomst van het verleden is, in onze vaste theaterrubriek worden enkele Londense stukken gerecenseerd, wat verderop hebben we ook nog de literaire spelletjes, het Gat van de B-reld en de Klaagmuur, verder aangevuld door een Freudiaanse analyse van Otje, een opiniestuk over dialectgebruik op tv, poëzie en proza in de vorm van een kortverhaal, een analyse van de songteksten van One Direction, en nog zo veel meer!

Dus, liefste geletterde lentekinderen, verslind deze B-magazine met even veel enthousiasme als waarmee wij hem hebben vervaardigd. Wij wensen jullie alvast veel leesplezier.

 

Uw B-magaziniers,

 

Anke, Björn, Brent, Jens en Wouter

 

*Zij die virtuele letters verkiezen boven papier – lees hiervoor ook zeker Het Debat op pagina 27 – kunnen HIER terecht.

Redactievergadering B-magazine

Bereidwillige Babyloniërs,

De B-magazine is nog maar net af*, of we staan al te springen om jullie van een volgende uitgave te voorzien. Daarom hebben we reeds onze volgende redactievergadering gepland! Wil je de B niet alleen lezen maar ook eens zelf een steentje bijdragen? Kom dan zeker een kijkje nemen! Alle geïnteresseerden zijn meer dan welkom op 1 april om 13 uur in de cafetaria van het Erasmushuis. Schrijvers, interviewers, recensenten, columnisten, poëten, fotografen, spelletjesbedenkers, noem maar op – we need you in our B-team! Oh ja, er zullen ook M&M’s zijn, kom desnoods gewoon daarvoor langs. (Iemand die een vergelijkende studie wil maken over M&M’s en smarties, wees welkom! Zolang M&M’s maar winnen …)

Liefs,

Uw B-magaziniers

 

* De B-magazine van maart vind je HIER!

BaBBel 24 – 28 maart

Allerliefste Babyloniërs,

Zet je maar schrap, want tussen al dat lezen en studeren door valt er weer een heleboel te beleven deze week!

Algemeen

Je kan nog steeds recepten inzenden voor de cocktailwedstrijd! Wij halen de 4 verrukkelijkste inzendingen eruit en serveren die op ons eerstvolgende themafeestje. De cocktail die daar de meeste mensen weet te charmeren is de uiteindelijke winnaar! Deze cocktail zal op ons laatste themafeestje geserveerd worden en de bedenker wint 5 fakbonnetjes! Inzenden kan tot en met 24 maart naar feest@kringbabylon.be.

In naam van Bloedserieus zouden we ook graag iedereen die vorige week bloed is gaan geven willen bedanken. Er werden maar liefst 4117 donoren ontvangen, waarvan een heel aantal mensen voor het eerst bloed kwamen geven. Jullie zijn allen helden!

Cursusdienst

Openingsuren:

-Woensdag 26/03: 13u30-15u

Op donderdag 27 maart kan je op de cursusdienst om 8u30 kaarten kopen voor de Beiaardcantus van 2 april. Je kan enkel een kaart kopen als je je lidkaart van Babylon en je studentenkaart kan voorleggen en er wordt slechts één kaart per persoon verkocht. Kaarten kosten €13.

Deze Week

Maandag 24 maart

De tweedejaars organiseren een spaghettifestijn voor de studenten Grieks en Latijn. Alle ingeschreven zijn vanaf 19u45 welkom in Pangaea voor het aperitief. Vanaf 20u30 kan er dan genoten worden van overheerlijke spaghetti. facebookevenement

Dinsdag 25 maart

Om 20u00 zal de derde Babylon AV van dit academiejaar plaatsvinden in MSI 00.20.

Het NKV organiseert om 20u in MSI 00.20 weer een lezing. Deze keer met Prof. Dr. Mark Janse (UGent) en als thema “Het Cappadocisch (Kleinaziatisch Grieks). De wederopstanding van een doodgewaande taal“

Woensdag 26 maart

Om 13u00 zijn alle studenten Frans opnieuw welkom voor een nieuwe Café français op de perma.

De masteropleidingen taal- en letterkunde, westerse literatuur, taalkunde, bedrijfscommunicatie en culturele studies en de SLO talen organiseren in samenwerking met de studentenkring Babylon een jobbeurs. Wie zich op voorhand ingeschreven heeft is vanaf 16u00 welkom in het Erasmushuis. facebookevenement

Van woensdag tot zaterdag vindt de 22ste editie van het kunstenfestival Ithaka plaats. Je kan er werken van twaalf jonge kunstenaars bewonderen, alsook genieten van een vleugje muziek, dans en woordkunst. facebookevenement

We zijn er even uit geweest, maar deze week kan je opnieuw komen genieten van een Babylonfilm! Deze week: de Vlaamse kaskraker Het Vonnis met Koen De Bouw en Veerle Baetens. Om 20u30 in MSI 00.20!

En na de film kan je nog wat komen feestvieren op het Tweemafeestje. Kom als een bekend duo, een tweeling… Alles is toegestaan, zolang het met twee is. We zien je in de Praatkamer van Fak letteren om 22u! facebookevenement

Donderdag 27 maart

Studenten Grieks en sympathisanten kunnen op Thiasos studentenimposium komen luisteren naar een aantal lezingen over de oudheid. Om 10u00 in de Justus Lipsiuszaal. facebookevenement

In Fak Letteren vindt op donderdag de Goededoelenzuip plaats. Nog nooit heb je zo’n goede reden gehad om te drinken, want je steunt er Oxfam mee! facebookevenement

Toekomstmuziek:

Er zal volgende week cake verkocht worden ten voordele van Babylontoneel!

Op maandag 31 maart zal Babylons tiende verjaardag op spetterende wijze gevierd worden op de TDecenium in het Musicafé vanaf 22u. Kom zeker op tijd, want de eerste honderd feestgangers krijgen een gratis drankbonnetje! facebookevenement

Dinsdag 1 april is er een onderwijsoverleg, toegankelijk voor iedereen, om 19u30. Het lokaal wordt later meegedeeld.

Van 1 t.e.m. 3 april is de grensverleggende Duitse auteur Thomas Meinecke writer-in-residence aan de KU Leuven. Kom hem ontdekken op Thomas Meinecke in Inter-Action. Meer info vind je op het facebookevenement.

Op vrijdag 4 april kan je nog eens Babylons verjaardag vieren door je glas te heffen op de Lustrumcantus. Io Vivat om 19u in de Museumzaal van de Universiteitshallen. Vergeet je hiervoor niet in te schrijven via www.kringbabylon.be!

Op donderdag 3 en 4 april organiseert het Universitair Symfonisch Orkest een reeks concerten. Het programma combineert enkele van de beste werken uit de klassieke canon, gaande van impressionante pianovirtuositeit tot zoetvloeiende melodieën. Enkele leden van het orkest zullen ook het muzikale intermezzo verzorgen op de uitreikings-avond van Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs.

Inschrijven Lustrumcantus niet-Babyloniërs

Ook niet-Babyloniërs kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Lustrumcantus via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/1nsBxAQRw8Pot7kFyN8OMyqNSTC7kgj19YTc1-wo4adA/viewform

Ingeschreven? Super! Vergeet dan zeker je inschrijvingsgeld niet binnen de week over te schrijven op rekeningnummer 733-0232869-02 (op naam van Babylon vzw) of je plaats wordt opnieuw vrijgegeven!

We vatten – opnieuw – even samen:

Waar?
We zingen en drinken in stijl in de Museumzaal.

Wanneer?
Vrijdag 4 april, deuren om 18u30, Io vivat om stipt 19u!

Wat kost dat?
Bier: €12/14, water: €8/10

Tot dan!

Het Lustrumcomité

Inschrijven Lustrumcantus

Babyloniërs, oud-Babyloniërs en voorgangers,

 

Schrijf je nú in voor de Lustrumcantus via deze link!

inschrijfformulier

Ingeschreven? Super! Vergeet dan zeker je inschrijvingsgeld niet binnen de week over te schrijven op rekeningnummer 733-0232869-02 (op naam van Babylon vzw) of je plaats wordt opnieuw vrijgegeven!

 

We vatten nog even samen:

Waar? 
We zingen en drinken in stijl in de Museumzaal.

Wanneer?
Vrijdag 4 april, deuren om 18u30, Io vivat om stipt 19u!

Wat kost dat?
Bier: €12/14, water: €8/10

 

Tot dan!

Het Lustrumcomité

BaBBel 17 – 21 maart

Beste taal- en/of literatuurliefhebbers,

Een nieuwe week staat voor de deur, en dat betekent: weer een hoop nieuwe feestjes! Feesten op Babylonische muziek (dinsdag), feesten als de beesten (woensdag) of feesten in stijl (vrijdag): deze week kan het allemaal!

 

Algemeen

Heb jij laatst (toevallig dan wel bewust) een fantastisch fancy, supersmakelijke of gewoon heel heerlijke cocktail ontdekt? Deel hem dan met de rest van de wereld, en wie weet word je er nog voor beloond ook! Babylon organiseert immers een cocktailwedstrijd. Iedereen die wil mag een eigen cocktailrecept inzenden, en de vier lekkerste drankjes zullen op het eerstvolgende themafeestje geserveerd worden. De populairste cocktail zal ook op het laatste themafeestje geschonken worden en levert zijn inzender 5 fakbonnetjes op! Let wel: er mogen geen cocktails ingezonden worden die ook in de fak zelf verkocht worden (kijk dit even na), de cocktail mag niet bestaan uit enkel alcoholische dranken en zodat de prijzen van alle cocktails even laag zouden blijven, mag er niet meer dan 4cl alcohol in je cocktail zitten. Goesting gekregen? Inzenden kan nog tot 24 maart op het mailadres feest@kringbabylon.be.

 

Teach for Belgium is dan weer op zoek naar tweetalige (Frans/Nederlands) studenten die een toekomst als leerkracht ambiëren. Ze bieden jobs aan als leerkracht Nederlands in de meest benadeelde scholen van het Franstalige Belgisch onderwijs. Wie zin heeft in een uitdaging, een kans om de wereld te verbeteren en een specifieke opleiding en coaching, kan meer info vinden op hun website teachforbelgium.org of op de jobbeurs van 26 maart.

 

Cursusdienst

Het tweede semester is nu een dikke maand bezig, hoog tijd dus om je cursussen aan te schaffen als dat nog niet gebeurd is! Gelukkig opent de cursusdienst deze week haar deuren weer tweemaal:

  • dinsdag : 16u -16u45
  • donderdag : 13u30 -14u30

 

Naast cursussen vind je op de cursusdienst ook kaarten voor de interfacultaire rockrally en voor het Galabal der Letteren, alsook Lustrumtruien. Handig om te weten: voor kaarten en truien moet je niet op voorhand bestellen.

 

Deze Week

maandag 17 maart

Vanaf 22u kunnen jullie online inschrijven voor de lustrumcantus op 4 april. De inschrijflink vinden jullie in het facebookevenement.

DINSDAG 18 MAART

LOKO organiseert een panelgesprek over Transgender in de kleine aula van MTC om 20u. Gender is zo veel meer dan man en vrouw alleen. Debatteer mee met de vicerector studentenbeleid, Transgender Kring Vlaams Brabant, holebi- en transgenderorganisatie Çavaria en het Instituut voor de gelijkheid van man en vrouw over de erkenning van de pluraliteit van gender in de administratie van de overheid en onderwijsinstellingen. Facebookevenement

Op dinsdag organiseert LBK de 30ste editie van de Interfacultaire Rockrally. Acht finalisten van verschillende faculteitskringen nemen het tegen elkaar op in Het Depot op 18 maartSmall Time Crooks vertegenwoordigt Babylon. Wie op hen wil stemmen, zodat zij de publieksprijs winnen, kan dinsdag nog snel naar de cursusdienst lopen. Daar worden de kaarten verkocht voor €4Facebookevenement

 

Italiaanse taalwerking organiseert op dinsdag dan weer een Aperitivo, die tussen 19u en 23u plaats zal vinden in Pangaea. Facebookevenement

 

WOENSDAG 19 MAART

Het Babylonische Beestenbos is blij, want binnen een maand komt het toneel eraan! Daarom organiseren onze steracteurs Vosje, Das, Mol en alle anderen een foxy feestje: Beestenbos is Blij. Breng uw dierlijke dansbenen mee en kom verkleed als een Blij Beest, en wie weet win je wel een wittehertenparkshotje… Place to be is de praatkamer van Fak Letteren, vanaf 22uFacebookevenement

 

Om te bewijzen dat er in tien jaar Babylon al heel wat knappe koppen onder ons zijn geweest, is er op woensdag een Lustrumquiz. Helaas zijn alle plaatsen al volzet, maar wie zich ingeschreven heeft met een ploegje, is vanaf 19u30 welkom in de grote aula van het MTC. Facebookevenement

 

DONDERDAG 20 MAART

Op donderdag 20 maart organiseert VRG zijn jaarlijks welsprekendsheidstoernooi en Babylon is nog op zoek naar iemand die onze studentenkring wil vertegenwoordigen. Ben jij een babbelaar in hart in nier? Ben je een geboren overtuiger en hou je ervan om voor een groot publiek te spreken? Misschien zoeken wij jou dan wel! Geïnteresseerden mogen een mailtje sturen naar cultuur@kringbabylon.be voor meer informatie.

LOKO organiseert i.s.m. Knack en Guido een debat in Max Weber om 20u, in de aanloop van de verkiezingen op 25 mei. Het debat wordt gemodereerd door Walter Pauli van Knack. Facebookevenement

 

VRIJDAG 21 MAART

Op 21 maart 2014 vindt het jaarlijkse Galabal der Letteren plaats. De locatie is dit jaar De Hoorn, de oude brouwerij van Stella Artois, aan de Leuvense vaartkom. In stijl beginnen feesten kan vanaf 21u00. Wie geen lid is van een letterenkring betaalt 14 euro voor zijn kaart, een lid betaalt 12 euro. Kaarten zijn dinsdag en donderdag nog te koop op de cursusdienst. Facebookevenement

 

Toekomstmuziek

Voor de masters die ingeschreven zijn, is er op 26 maart een jobbeurs op de faculteit Letteren. Het volledige programma is te vinden op de website www.kringbabylon.be.

 

Voor wie het nieuws nog niet gehoord had: onze kring is jarig! Op maandag 31 maart houdt Babylon dan ook een schitterend verjaardagsfeestje: het TDecennium. Speciaal voor de gelegenheid zal het Musicafé vol met ballonnen gestouwd worden. Kom voor een luttele €2 inkom mee dansen, feesten, zingen en met de ballonnen spelen!

 

Over twee weken, op woensdag 2 april om precies te zijn, organiseert LOKO weer een beiaardcantus op het Ladeuzeplein. Wie zin heeft om te cantussen onder begeleiding van de beiaard, zal binnenkort tickets kunnen kopen op de cursusdienst.

 

Op 3 april gaat Babylon een opname bijwonen van De Ideale Wereld. Het vertrek in Leuven is gepland rond 17u15 en de opname zal gedaan zijn om 20u30. Je treinticket naar (en van) Vilvoorde betaal je zelf, voor de rest kost het niets! Wie graag wil ontdekken hoe ideaal het daar nu eigenlijk is, moet een mailtje sturen naar cultuur@kringbabylon.be. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht er niet te lang mee!

 

Vergeet ook de deadline van de 37ste Interuniversitaire Literaire prijs niet. Tot 4 april kunnen proza en poëzie ingestuurd worden op de website www.literaireprijs.be. Daar is ook het reglement te vinden.

 

Powered by Wordpress | Tekst, foto's en andere inhoud © 2011 - 2014 Babylon VZW | Thema en selecte plugins © 2011 - 2014 Bert Van de Poel