Eerstejaars

Eerste hulp voor eerstejaars

Ben je net ingeschreven in Taal- en Letterkunde? Welkom! Alles is momenteel waarschijnlijk nog wat verwarrend, maar stress is absoluut niet nodig. Alles zal vanaf het begin van het academiejaar al snel duidelijk worden.  Zit je toch nog met wat twijfels, kan je de belangrijkste dingen hieronder al eens overlopen.

 

Heb je nog vragen die hieronder niet beantwoord worden? Aarzel dan niet om contact op te nemen via eerstebachwerking@kringbabylon.be.

 

 

Vaak gestelde vragen

 

Q.      Babylon? Is dat geen stad met een toren of zo?

 

Babylon is de studentenvereniging voor alle studenten Taal- en Letterkunde in Leuven. Meer info over onze werking en activiteiten vind je in onze eerstebachgids.

 

 

Q.      Ik heb nog geen boeken, en het jaar begint al over twee weken?! HELP!

 

Proffen verwachten niet dat je al je boeken en cursussen al hebt in de eerste week. Je hebt dus zeker genoeg tijd om alles te bestellen eens het jaar begonnen is. Alle uitleg hierover krijg je tijdens de infosessies op de eerste dag.

 

Om je boeken en cursussen te bestellen kan je terecht in de cursusdienst (in de kelder van het Erasmushuis; Blijde Inkomststraat 21). De openingsuren van de cursusdienst en alle beschikbare boeken vind je hier.


Op 30 september organiseert het monitoraat van de faculteit Letteren een heuse tweedehands-boekenbeurs in het Erasmuhuis. Daar kun je ook zeker eens langsgaan.

 

Q.      Ik heb gehoord dat het Eerstebachweekend het leukste weekend is van het jaar; hoe kan ik mij hiervoor inschrijven?

 

Het Eerstebachweekend is een weekend dat georganiseerd wordt voor alle eerstejaars, waarop je elkaar, de kring, en alle gewoontes van studenten beter leert kennen. Dit jaar gaat het Eerstebachweekend door in Nieuwrode (dat ligt in Vlaams-Brabant, je moet niet naar het verre West-Vlaanderen reizen) van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 6 oktober.

Hoe voor meer info onze website en Facebookpagina in het oog.

 

 

Q.      Ik wil heel graag meedoen met (alle) activiteiten, maar ik ben wat bang van de doop. Wat nu?

 

Vergeet alle enge, vieze en gruwelijke verhalen die je al over dopen bij studentenverenigingen gehoord hebt. De doop bij Babylon is helemaal niets om bang van te zijn. Wij houden ons aan alle regels die vanuit de KU Leuven worden opgelegd.

Ben je zeker dat de doop écht niets voor jou is, ook dan ben je altijd welkom op onze activiteiten: de doop is voor ons geen vereiste, maar nog steeds een dikke aanrader!

Vind ons op:
Copyright © 2019 Kring Babylon - bij vragen over de website, neem contact op met webmaster@kringbabylon.be